23 oktober 2010

Een vervolg…

…met een duidelijk antwoord over wat ik nu kwijt wil op mijn blog?
Nah… dat gaat hem dus niet worden. Ik ga het gewoon zoals ik met m'n tweets bezig ben doen. Zoals ik het leuk vind.

Misschien zoek ik wel een goede type oefening en wie weet ga ik straks wel over naar Engels… Who knows? …dat is ook Engels, by the way :)

Op dit moment zit ik dus achter mijn Mac een intervieuw met Steve Jobs bij de D8 conferentie te bekijken. Eigenlijk heb ik me nooit zo erg bezig gehouden met deze man, maar ik moet het hem nageven. Hij kan meer dan mijn interesse opwekken. Hij intrigeert me. Alles wat hij -in dit intervieuw in iedergeval- voor staat kan ik terug vertalen naar de machine waar ik nu achter zit. Mijn Mac dus.
Maar het gaat toch echt wel verder. Het is goed om de passie en de recht door zee houding te zien bij deze grote man. Eerlijk gezegd kan ik ook wel licht aan de horizon herkennen als hij bepaalde zaken op de tijdslijn zet. Hoe er dingen kunnen veranderen in een niet te verwachten tijdsbestek. En natuurlijk hoe hij met zijn mensen een eigen toekomst hebben bepaald. Een hele inspirerende man, die Steve Jobs.

En als ik dat  allemaal vertaald naar mijn eigen "kleine" wereld kom ik weer bij mijn MacBookPro uit. Vanaf het moment dat ik mijn Windows los heb gelaten omdat ik er toch weer van terug moest komen. Ik wil weer met een Apple aan het werk. En uiteraard is er heel veel gebeurd. Natuurlijk moest ik aan alle veranderingen wennen. Maar juist dat maakt mijn Mac makkelijk. Want het hele concept "Plug and play" is nog beter uitgewerkt en ontwikkeld. Muziek regelt iTunes voor mij, mijn register hoef ik niet schoon te maken omdat ik die niet heb en ik beheer mijn foto's nu in iPhoto. En ja, ik werk nog steeds met Photoshop, ja. Momenteel beheer ik alles -volgens mij- veel makkelijker. Het loopt heerlijk soepel en daarbij is het echt veel leuker dan voorheen.
Alles wat ik op mijn machine doe is leuk. Ik ben begonnen met twitteren, mijn LinkedIn heb ik opgepoetst en wellicht volgt Facebook ook nog. Ja zelf dit blog beginnen komt hieruit voort.
Media, internet, content, blogs… ik ben benieuwd wat deze wereld mij allemaal gaat brengen. En vooral: welke invulling ik hieraan ga geven.

10 oktober 2010

een begin…

…van mijn blog.

Natuurlijk weet ik niet hoe ik ga beginnen en was al geneigd om een WTF krachtkreet te gebruiken net als m'n 1e tweet…
Ook zoiets dat ik waarschijnlijk wel leuker ga vinden als het wat meer voeten aan aarde heeft gekregen. Net als deze blog kruipt het nog en staat nog niet eens in z'n kinderschoenen.
Uiteraard wil ik als 1e de lay-out helemaal in order hebben om het daarna compleet in te gerichten met linkjes en url-letjes… hoewel dat juist van die dingen zijn die gaande weg gaan groeien.
En dat is het dus. Mijn persoonlijke… ach, hoe zal ik het noemen? Ik weet dat ik het de rest van mijn leven tegen zal blijven komen, maar het komt in dit geval erop neer dat als ik tevoorschijn kom met dit blog moet iedereen vol ontzag en waardering versteld steil achterover vallen.
Yep. Dat zou wel heel erg stoer zijn, ja.

Voor de luitjes die mij goed kennen zal dit ze niet verbazen. Maar voor jullie die mij niet  al te persoonlijk kennen: aangenaam kennis te maken.
Als ik het goed heb kan je altijd reageren en daar staat de deur natuurlijk altijd voor open.
Nu ga ik mijn profiel invullen en daarna ga ik me bedenken wat ik zoal op mijn blog kwijt wil.