27 januari 2011

Da's nou Yammer!

Nu kan ik toch al die nieuwe ontwikkelingen van Media en Technologie erg waarderen en wat betreft Sociale Media heb ik een infografic naar mijn manager gemaild.
Geen flauw idee of het iets zou uithalen want ik had dus ook geen flauw idee in welke mate Sociale Media onder mijn collega's leefde. Voorlopig zijn er -met enkele uitgezonderd- niet veel naaste collega's die actief Twitteren of bewust een keuze maken om bijvoorbeeld Cloud-Based te werken.
Tenminste… daar had ik tot gisteren geen notie van.
Zoals ik meldde mijn manager een url gemaild met als onderwerp:
Waarom elke organisatie interne Sociale Media zou moeten implementeren.
In iedergeval diezelfde dag nog geen reactie gekregen.
Hmmm, daar kon ik van alles over bedenken: stilte voor de storm of zou 't niet zo'n vaart lopen?


De volgende ochtend een mailtje gekregen met een uitnodiging.
En ook al is het simpelweg toeval, grappig blijft het wel. Zeker als ik me bedenk dat het een uitnodiging was om op Yammer, enkele connecties aan te boren!

We zijn hier amper 3 dagen geleden mee gestart en ik heb het net nog even ge-checked: er zijn al 129 leden in de besloten Yammer club. Er was dus niet eens een stilte voor de storm maar we zijn meteen met z'n allen los gegaan.
Voor mij maakt het dezelfde krachtige indruk als Twitter. Het heeft zelfs dezelfde "feel".
Verschil is dat het in een veel kleinere, besloten setting gebeurt, maar dat heeft natuurlijk ook zo z'n voordelen.
Voorlopig wordt er een vorm van Media binnen ons bedrijf gebruikt dat voor ons allemaal nieuw is. En dat maakt het alleen maar leuker om uit te proberen, toch?





Waarom elke organisatie interne Sociale Media zou moeten implementeren?
Gewoon doen!
Dan komen we er vanzelf wel achter waarom we dit zouden wel of niet zouden moeten doen.

12 januari 2011

Belief & Faith

Heb ik het nu toch wel erg concreet geen blogger te zijn.
Ik vind het vaak heerlijk om dingen op te schrijven, maar dat heeft niet veel met een blog te maken. Vaak erg persoonlijke dingen die ik kwijt wil aan alleen mezelf is toch ernstig iets anders dan het op the world wide web te droppen.
Maar ja. Buiten alle persoonlijke dingen die ik dan wel op een blog kwijt zou willen, schijf ik ook niet zo snel op in dit blog. Misschien moet ik er nog steeds een beetje aan wennen ofzo…
Want er is genoeg te melden!

Iconen maken is wat ik gewoon ga doen. Heb ik al een beetje gedaan, maar dan op mijn Mac. Ik hou van rond en momenteel is mijn dock gevuld met voornamelijk ronde iconen. Gewoon. Omdat ik van een eenduidige constante vormgeving hou. Een paar "slim gejat", want als ik het zo benoem is het algemeen gelegaliseerd. En alles dat ik zelf verzonnen heb is dus met deze stelling al per definitie "niet slecht" bevonden ;P
Maar dat is dus in mijn dock op mijn Mac.
Errug privé en alleen van mezelf.



Nu ben ik in contact gekomen met een stel fijne gasten die echt goeie plannen hebben. Mannen met connecties en gerichte kennis. Alleen ontbreekt er nog wel die ene vormgever om het cirkeltje sluitend te maken.
Yay! Nu wil ik niet beweren dat ik een vormgever bij uitstek ben, maar ik zal het zeker ook niet ontkennen.
Creativiteit roep ik niet zomaar op. Als er iemand is die iets moois wilt hebben, heb ik op mijn beurt ook meer nodig dan alleen de vraag van "een klant". Wel moet er iets kloppen om iets zinnigs uit mijn vingers te kunnen krijgen en ik moet er ook in geloven.
Yep, dat is het wel: ik moet in een product geloven om iets moois te kunnen maken.

Nu hebben we ter kennismaking gisteren een meeting georganiseerd en face to face kennis met elkaar gemaakt. Vond ik erg zinnig, want eigenlijk kende ik alleen maar één persoon best wel goed, een ander 1x ontmoet en de 3e was echt onbekend voor mij. Maar na deze 1e kennismaking heb ik er een erg goed gevoel bij en de rest kan dat ook voor zichzelf bevestigen. Volgens mij gaat dit echt wel iets worden!

En nee, ik ga nog geen namen noemen. Alles begeeft zich nog in een "concept" modus en daar gaan we hard mee aan het werk om daar verandering in te brengen.

Concreet betekent dit voor mij de vormgeving. Vanaf scratch!
Een hele grote lege schijf op een domeinnaam zonder harde data.
Er zijn alleen nog maar ideeen die al veel te lang een leven hebben geleidt in plannen en toekomst visies.
En daar gaan we wat mee doen.

First… design a logo!


.